Logotype

Storskogens dotterbolag Teodoliten går in som majoritetsägare i Karlsons Ortogonal AB

2020-06-04
Transactions, Services

Storskogen har den 1 juni, genom dotterbolaget Teodoliten Förvaltning AB, gått in som majoritetsägare i Karlsons Ortogonal AB (”Karlsons Ortogonal”). Karlsons Ortogonal ett mätteknikföretag med en starkt lokal ställning i Stockholmsområdet. Bolaget har idag nästan 30 personer anställda med en omsättning om ca 30 Mkr.

”Karlsons Ortogonal har de senaste åren uppvisat en stabil lönsamhet och haft en god resultatutveckling. Vi har en god projektbas och vi ser ljust på framtiden. Med hjälp av Storskogen som majoritetsägare och den kunskapen inom mätteknik som finns i Teodoliten hoppas vi kunna utveckla bolaget ytterligare. För mig och mina kollegor känns det väldigt roligt att gå in i ett samarbete med Storskogen och Teodoliten.” säger Olle Karlson, VD på Karlsons Ortogonal.

”Karlsons Ortogonal med sina 19 års erfarenhet och kompetenta medarbetare kommer bli en fantastisk partner i Stockholmsområdet. Olle Karlson och Viktor Broander kommer fortsätta driva Karlsons Ortogonal och jag ser personligen mycket fram emot att arbeta tillsammans med dem. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer fortsätta på en spännande resa i region Stockholm och med gemensam dragkraft och erfarenhetsutbyte från varandra, kommer vi ta oss till nya nivåer. ” Säger Joakim Hixén, VD på Teodoliten.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joakim Hixén, +46 (0) 73 069 80 02, joakim.hixen@teodoliten.se
Peter Ahlgren, + 46 (0) 70 640 25 68, peter@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 51 fristående företag med en samlad omsättning på ca 9 miljarder kronor.