Logotype

Storskogen förvärvar M J Contractor

2020-12-07
Transactions, Services

Storskogen har den 1 december gått in som majoritetsägare i M J Contractor AB. Bolaget är ett anläggningsföretag verksamt i Stockholmsregionen med projekt inom exempelvis bygg-, mark- och anläggningsarbeten. M J Contractor har en omsättning på cirka 180 miljoner kronor.

M J Contractors grundades 1993 av Mikael Johansson som leder företaget.

”Bolaget har haft en positiv utveckling de senaste åren och jag är mycket nöjd med att ha funnit en ny och långsiktig ägare i Storskogen. Tillsammans med Storskogen ser jag fram emot att fortsatt kunna växa bolaget och de stora utvecklingsmöjligheter som finns på marknaden.” säger Mikael Johansson, vd på M J Contractor.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom segmentet Entreprenad och Infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat M J Contractor. Det är ett välskött och lönsamt bolag med en fin historik, lönsam affärsmodell och hög kompetens. Jag tror också att Bolaget kan bidra med värdefulla erfarenheter och kontakter för våra befintliga bolag inom Storskogen.” säger Niclas Rundlöf Bolin, Segmentschef på Storskogen.

 Förvärvet är Storskogens 25:e förvärv under året. Efter förvärvet består segmentet Entreprenad och Infrastruktur av tio stycken affärsenheter med en total omsättning på cirka 1.5 miljarder kronor.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Segmentschef
Niclas Rundlöf, + 46 (0) 73 047 38 26, Niclas@storskogen.com 

Affärsområdeschef
Peter Ahlgren, +46 (0) 70 640 25 68, Peter@storskogen.com
 

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 57 affärsenheter med en samlad omsättning på cirka 10 miljarder kronor.