Logotype

Storskogen förvärvar Frends AS

2020-06-15
Transactions, Trade

Storskogen har den 10 juni gått in som majoritetsägare i Frends AS. Bolaget är en grossist av hårvårdsprodukter och en exklusiv norsk distributör av 19 varumärken innefattande bland annat Schwarzkopf, L’anza, Revlon, Olaplex, Guy Tang, Evo, American Crew, D:fi och Alterna. Frends AS har sitt säte i Sarpsborg, ca 80 km söder om Oslo, och deras kunder utgörs av frisörer och hårvårdsbutiker runt om i hela Norge. Bolaget har idag 40 anställda och omsätter ca 148 Mkr.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Frends. Det är ett starkt bolag med starka varumärken och en spännande tillväxtagenda. Vi ser fram emot att tillsammans med management fortsätta driva den fina utveckling bolaget uppvisat sedan starten” säger Christer Hansson från Storskogen.

”Vi ser frem til å få Storskogen som hovedeier i Frends, hvor vi sammen bygger en struktur for å fortsette å være den beste samarbeidspartneren for kundene på lang sikt. Storskogen vil bidra til langsiktig kontinuitet og stabilitet for Frends videre utvikling." Säger Pål Graham, VD Frends AS.

Frends AS blir en del av Storskogens affärsområde Handel.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christer Hansson, + 46 (0) 705 98 06 19, christer@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 52 affärsenheter med en samlad omsättning på ca 9 miljarder kronor.