Logotype

Storskogen förvärvar Polstiernan Industri-koncernen

2019-12-10
Transactions, Industry

Storskogen har under november tecknat ett avtal med Ledstiernan AB om att förvärva 100% av aktierna i Polstiernan Industri AB. Bolaget äger Swedstyle AB i Vaggeryd och Pallco AB i Ekenässjön utanför Vetlanda. Koncernen har tre affärsområden där det största är utveckling, tillverkning och försäljning av höj- och sänkbara stativ till arbetsbord. Det andra affärsområdet är utveckling, tillverkning och försäljning av batteridrivna RFID-lås under varumärket Flexlock. Dessutom tillverkar och säljer Pallco komponenter i stål och aluminium. Kunderna finns främst inom möbelindustrin och koncernen omsätter ca 700 miljoner kronor.

”Polstiernan Industri-koncernen har under de senaste åren genomgått en transformation och gått från att vara en renodlad legoleverantör inom metallbearbetning till en koncern med egna varumärken, god lönsamhet och en stark tillväxt. “Vi är väldigt glada att få Storskogen som ny långsiktig och finansiellt stark ägare. Vi ser en god tillväxtpotential framöver, inte minst i Europa där konverteringen från fasta till höj- och sänkbara arbetsbord ännu inte har skett i samma grad som på vår nordiska hemmamarknad” säger Polstiernan Industris VD och koncernchef Jörgen Ekdal.

”Polstiernan Industri-koncernen har under de senaste åren genomfört en rad förändringar och har byggt en solid och stark grund som nu blir en plattform för vidare tillväxt. Vi ser fram emot att tillsammans med nuvarande ledning vara med på den här spännande resan framöver” säger VD Daniel Kaplan, Storskogen. Han fortsätter vidare med att förklara hur Storskogen ser på ägandet i sina portföljbolag: “Vi ser ingen bortre gräns för vårt ägande, utan planerar att äga bolagen för evigt. Gemensamma drag hos våra bolag är fokus på god lönsamhet, stabila kassaflöden och en stark position inom sin nisch”.

Polstiernan Industri AB är det hittills största förvärvet för Storskogen och kommer att ingå i affärsområdet Industri. Planerat tillträde för Storskogen är i januari 2020. Förvärvet förutsätter ett godkännande från Konkurrensverket.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Daniel Kaplan, + 46 (0) 739 20 94 00, daniel@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 46 affärsenheter med en samlad omsättning på ca 7 miljarder kronor.