Logotype

Storskogen förvärvar Schneider Electric’s kabelstegsverksamhet

2021-04-27
Transactions, Industry

Stockholm den 27 april 2021 - Storskogen har tecknat ett avtal om att förvärva Schneider Electric’s kabelstegsverksamhet, en av de marknadsledande aktörerna inom sitt segment i Europa. Företaget har sitt huvudkontor i Mora i Sverige och riktar sin verksamhet mot bygg och industri genom sina varumärken Wibe och Stago.

Kabelstegsverksamheten har cirka 250 anställda med fabriker i Mora, Sverige och i Hoorn, Nederländerna. Bolaget tillhandahåller kabelstegar, tillbehör och stödsystem för en rad slutmarknader som byggbranschen, infrastruktur, vindkraft, datacenter och livsmedels- och dryckesindustrin.

Kabelstegsverksamheten kommer att tillhöra Storskogens affärsområde Industri, som leds av Fredrik Bergegård, som är glad att kunna välkomna bolaget till Storskogen.

”Schneiders kabelstegsverksamhet är en välskött affär med premiumprodukter, en utmärkt ledningsgrupp och mycket kunnig personal. Verksamheten vilar på ett antal starka underliggande makrotrender som digitalisering, elektrifiering, urbanisering och förnybar energi som jag tror kommer att gynna verksamheten framöver.” säger Fredrik Bergegård, EVP och affärsområdeschef för Industri.

Storskogens medgrundare och chef för förvärvsverksamheten, Alexander Murad Bjärgård, ser undertecknandet av Cable Support som ett perfekt exempel på Storskogens målsättning att förvärva och driva välskötta och lönsamma företag belägna utanför storstadsregioner och med ledande positioner på sina respektive marknader.
”Vi är mycket glada över att ha genomfört en transaktion av denna storlek.” säger Alexander Murad Bjärgård, EVP och M&A-ansvarig på Storskogen. ”Att förvärva en blandning av både små och större företag, som kabelstegsverksamheten, i en nisch med god lönsamhet, är i linje med Storskogens strategi om fortsatt tillväxt. Det faktum att vi nu har bevisat vår förmåga att göra en relativt avancerad så kallad carve-out utökar våra investeringsmöjligheter ytterligare, säger Alexander Murad Bjärgård.

Transaktionen förväntas vara slutförd under sommaren och är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.

 

För mer information:

Fredrik Bergegård, EVP och Affärsområdeschef Industri
Tel: +46 70 357 60 25
E-mail: fredrik.bergegard@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen är ett svenskt privatägt företag grundat 2012, med en affärsidé att förvärva och driva välskötta och lönsamma företag med ledande positioner på sina respektive marknader. Storskogen omsatta 8,9 miljarder kronor under 2020 och bestod vid årets slut av 58 affärsenheter med cirka 3 500 anställda.

Foto: Schneider Electric