Logotype

Storskogen förvärvar Lindberg Stenberg Arkitekter

2021-05-25
Transactions, Services

Stockholm, 12 maj 2021 – Storskogen har förvärvat majoriteten av aktierna i Lindberg Stenberg Arkitekter. Bolaget bedriver arkitektsverksamhet från orörd mark till inflyttning med inriktning på flerfamiljshus, stadsbyggnad, förskolor, studentboenden och äldreboenden.

Lindberg Stenberg Arkitekter grundades 1984 i Stockholm och drivs idag av sex delägare. Bolaget har drygt 50 medarbetare och omsätter cirka 60 miljoner kronor. Mats Carlsson, vd på Lindberg Stenberg Arkitekter förblir delägare i bolaget tillsammans med övriga delägare.

”Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark ägare och ser fram mot att fortsätta göra det vi gillar mest - att få se det vi ritar byggas och på så sätt bidra till att fler får en tryggare, gladare och mer hälsosam vardag. Samtidigt ser vi fram emot att fortsätta utveckla Lindberg Stenberg Arkitekter tillsammans med Storskogen och våra uppdragsgivare” säger Mats Carlsson, vd på Lindberg Stenberg Arkitekter.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster där Peter Ahlgren är ansvarig.

”Vi är mycket glada över vår investering och förtroendet vi fått. Det är ett välskött bolag med ett starkt renommé bland anställda och kunder. Bolaget drivs med en tydlig målbild med ledord som – ”det vi ritar byggs”, och ”arkitektur på riktigt”. Det är ett framgångskoncept och vision vi vill bygga vidare på tillsammans med ledning och medarbetare”, säger Peter Ahlgren.

Förvärvet är Storskogens 27:e under 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Ahlgren, Ansvarig AO Tjänster, +46 (0) 70 640 25 68, peter.ahlgren@storskogen.com

 

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj bestående av ett 80-tal affärsenheter med en samlad omsättning på cirka 10 miljarder kronor.

(Källa: Lindberg Stenberg hemsida)