Logotype

Storskogen förvärvar i Schweiz

2021-02-25
Transactions, Trade

Stockholm, Wallisellen, 23 februari 2021 - Storskogen har slutfört sin första utomnordiska transaktion genom förvärvet av PerfectHair.ch, den ledande schweiziska e-handelsplatsen för professionella hår- och skönhetsprodukter.

PerfectHair.ch grundades av Pascal Sagarra, hans son Diego och Matthias Müller 2008. Pascal fokuserade tidigt under sina 50 år som frisör på försäljning av hårvårdsprodukter. I kölvattnet av den snabba tillväxten inom e-handel föddes idén att sälja hårvårdsprodukter online. Idag är PerfectHair.ch den ledande försäljaren av hårvårds- och skönhetsprodukter i Schweiz med mer än 30 000 artiklar och 300 varumärken. Distribution sker även direkt via fem hår- och skönhetssalonger i Zürich och dess omnejd.

Med hjälp av Storskogen kommer PerfectHair.ch att ges förutsättningar för att stärka sin position ytterligare. Tillsammans med Storskogen ges exempelvis möjligheter för en utökad produktportfölj och utvidgad verksamhet till andra geografier. Efter transaktionen kommer de båda grundarna Diego Sagarra och Matthias Müller att vara kvar i sina delade vd-roller samt som aktieägare i PerfectHair.ch.

”På PerfectHair.ch gör vi allt för att kunderna ska få den bästa möjliga shoppingupplevelsen. Under våra 13 år har PerfectHair.ch växt från ett litet företag till att bli Schweiz ledande e-handelsplats för professionella hår- och skönhetsprodukter. Vi gläds åt samarbetet med Storskogen och ser fram mot fortsatt tillväxt och utökad verksamhet i Schweiz och utomlands. ”, säger Diego Sagarra, vd och medgrundare av PerfectHair.ch.

Medgrundaren Matthias Müller konstaterar att det varit en spännande tid att gå från två personer till strax över 100 anställda och ser fram mot nästa steg för PerfectHair.ch.

”Samarbetet med en stark aktör som Storskogen ger oss utökade möjligheter framöver. Tillsammans med Storskogen kan vi förbättra vår kunskap inom både e-handel eller teknologi.  Det är fantastiskt att få vara en del av vad jag ser som en ostoppbar fortsatt resa. ” säger Matthias Müller, vd och medgrundare av PerfectHair.ch.

Daniel Kaplan, vd och en av grundarna bakom Storskogen, ser förvärvet av PerfectHair.ch som en milstolpe för Storskogen.

”Förvärvet av PerfectHair.ch markerar vårt första köp av ett företag utanför Norden. Det gläder mig därför lite extra att få välkomna Diego Sagarra, Matthias Müller och hela teamet på PerfectHair.ch till Storskogen-familjen. Vi ser fram emot att arbeta med PerfectHair.ch i deras fortsatt framgångsrika strävan att tillhandahålla fantastisk service för sina kunder och att förbli den främsta aktören inom försäljning av hår- och skönhetsprodukter i Schweiz. ”

Mikael Neglén, ansvarig för Storskogens verksamhet i Schweiz och Tyskland, menar att PerfectHair.ch passar väl in i Storskogen.

”Vi är imponerade av PerfectHair.ch:s framgång av att förvandla sin 50 åriga erfarenhet från den traditionella frisörverksamheten till att bli den ledande e-handlaren inom hårvårdsprodukter i Schweiz. PerfectHair.ch och Storskogen passar perfekt med tanke på vår erfarenhet av liknande företag som vi äger i Sverige och i Norge.

 

Om PerfectHair.ch

PerfectHair.ch grundades 2008 av Pascal Sagarra, hans son Diego Sagarra och Matthias Müller med målet att sälja professionella hår- och skönhetsprodukter online. PerfectHair.ch erbjuder idag ett stort urval av cirka 30 000 artiklar och 300 varumärken av hårvårds- och skönhetsprodukter. Företaget, baserat i Wallisellen (Zürich), har för närvarande 124 anställda, som via ett lokalt lager erbjuder kunderna korta leveranstider och lokal kundtjänst.

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag på lång sikt. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj bestående av ett 70-tal affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor.

 

Mediekontakter:

För PerfectHair.ch:
Matthias Müller
PerfectHair AG, Hertistrasse 27a, 8304 Wallisellen
E-post: matthias.mueller@perfecthair.ch
Webbplats: www.perfecthair.ch

För Storskogen:
Daniel Kaplan, vd och grundare
E-post: daniel@storskogen.com