Logotype

Storskogen förvärvar e-handelsbolaget Vårdväskan

2021-06-08
Transactions, Trade

Stockholm, 31 maj 2021 – Storskogen har den 31 maj förvärvat majoriteten av aktierna i Vårdväskan AB. Bolaget är ett e-handelsbolag specialiserat på produkter för vårdpersonal som vill sätta en personlig prägel på sin arbetsuniform.

Vårdväskan/Color4Care grundades 2011 av Sofi och Phillip Miller. Sofi fick idén till Vårdväskan när hon studerade till sjuksköterska och tillsammans med Phillip tog de fram en specialdesignad vårdväska anpassad för blivande vårdpersonal. Efterhand har det tillkommit funktionella, färgglada och roliga produkter som hjälper personer inom vården att sätta en personlig prägel på sin arbetsuniform och som sätter lite färg på tillvaron. Idag sker Vårdväskans försäljning av både egna och andras varumärken i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien och företaget har vunnit Årets Gasell i Halland två år i rad. Vårdväskan har cirka 25 anställda med kontor och lager i Falkenberg. Efter förvärvet kommer grundarna fortsätta i sina nuvarande roller och även kvarstå som aktieägare i bolaget. 

”Detta markerar ett nytt kapitel för bolaget och vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla Vårdväskan och ta vara på de möjligheter som finns på marknaden tillsammans med Storskogen. En sådan finansiellt stark och långsiktig ägare ger trygghet för både våra medarbetare och kunder, samtidigt som vi nu också öppnar möjligheter för oss att utveckla såväl varumärke som produktutbud samt fortsätta vår geografiska expansion”, säger Phillip Miller, vd Vårdväskan. 

Vårdväskan är det 30:e förvärvet som Storskogen gjort hittills i år och bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel och segmentet Varumärken. Vårdväskan blir det tredje förvärvet inom e-handel och Jacob Sandström, Investment Director, gläds över att få välkomna Vårdväskan till Storskogen. 

”Vi är mycket glada över att förvärva ett sådant spännande och fint bolag som Vårdväskan. Bolaget har en väldigt stark ledning och uppvisar lönsam tillväxt och marknadsledarskap inom en tydlig nisch. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med bolagsledningen samt fortsätta utveckla hela Storskogens portfölj av e-handelsbolag”, säger Jacob Sandström.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Jacob Sandström, Investment Director Storskogen
Telefon: 072-500 58 92
E-post: jacob.sandstrom@storskogen.com

 

Om Storskogen:
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes ett 60-tal affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor.