Logotype

Storskogen förvärvar Continovagruppen AB

2021-01-15
Transactions, Trade

Storskogen har den 11 januari förvärvat majoriteten av aktierna i Continovagruppen AB. Continovagruppen är en totalleverantör för professionell utrustning och förbrukningsmaterial till däck- och bilverkstäder i Sverige och Norden. Continovagruppen har en omsättning på cirka 220 miljoner kronor.

Continovagruppen grundades 1992 i Kungsbacka och leds idag av Claes Törnqvist.

”Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Vi ser fram emot att fortsätta att driva och utveckla Continovagruppen tillsammans med Storskogen, våra leverantörer och kunder” säger Claes Törnqvist, vd på Continovagruppen.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel inom segmentet Distribution, som Christer Hansson ansvarar för.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Continovagruppen. Det är ett välskött bolag med en mycket stark position på marknaden, en lönsam affärsmodell, hög kompetens och långtgående relationer med sina leverantörer och kunder” säger Christer Hansson.

Förvärvet är Storskogens tredje under 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, +46 (0) 70 598 06 19, Christer@storskogen.com

 

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj bestående av ett 60-tal affärsenheter med en samlad omsättning på över 10 miljarder kronor.