Logotype

Storskogen förvärvar Bombayworks

2021-04-13
Transactions, Services

Storskogen har den 6 April 2021 förvärvat majoriteten av aktierna i Bombayworks AB. Bombayworks är en digital fullservicebyrå med fokus på tjänsteutveckling, strategi och design & UX.

Bombayworks kombinerar affärsmässighet med kreativitet och teknologi för att bolagets kunder ska uppnå kostnadseffektiva digitala lösningar. Bombayworks har idag tre kontor i Sverige, Stockholm, Göteborg och Malmö, och därtill ett kontor i Mumbai, Indien. Bolaget grundades 2007 och ägs av Niklas Roupé, medgrundare och vd, Jonas Rendahl, medgrundare och operativ chef, Mats Johansson, sälj-, produkt och marknadsföringschef, samt Fredrik Tillgren, designchef. Alla fyra kommer att stanna kvar i sina befintliga roller och också fortsätta som delägare tillsammans med Storskogen. 

”Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Vi ser fram emot att fortsätta att driva och utveckla Bombayworks tillsammans med Storskogen och våra kunder.” säger vd Niklas Roupé och får medhåll från medgrundaren Jonas Rendahl. 

Bolaget, som både 2018 och 2019 blivit utnämnt till DI Gasell-företag, kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom segmentet Digitala Tjänster. Inom segmentet ingår även Storskogens portföljbolag Agio, IVEO, Netred och iData.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Bombayworks som ytterligare förstärker vår satsning inom segmentet Digitala Tjänster. Det är ett välskött bolag med en mycket stark position på marknaden, en lönsam affärsmodell, hög kompetens och väletablerade relationer med sina kunder.” säger Peter Ahlgren, affärsområdeschef för Storskogens tjänstebolag.

Förvärvet av Bombayworks är det 20:e förvärvet som gjorts hittills under 2021.

 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Ahlgren, Affärsområdeschef Tjänster
Mobil: +46 (0) 70 640 25 68
E-post: 
peter.ahlgren@storskogen.com

 
Om Bombayworks

Bombayworks grundades 2007 och är en digital fullservicebyrå som skapar kostnadseffektiva digitala lösningar med mätbart affärsvärde. Sedan starten Bombayworks levererat framgångsrika digitala projekt, tjänster och produkter till kunder som Electrolux, Orkla, Toyota, Academic Work och Ikea.

 
Om Storskogen

Storskogen är en privatägd företagsgrupp som grundades 2012 med en affärsidé att förvärva och driva en diversifierad grupp lönsamma bolag med stark marknadsställning. I slutet av 2020 bestod Storskogen av 58 affärsenheter och koncernen omsatte 8,9 miljarder kronor.