Logotype

Storskogen förvärvar Båstad-Gruppen AB

2019-03-05
Transactions, Trade

Storskogen förvärvar Båstad-Gruppen AB. Förvärvet är Storskogens sjätte förvärv under 2019 och blir därmed det sjuttonde innehavet i Storskogen 3 Invest AB.

Storskogen har under februari förvärvat 100% av aktierna i Båstad-Gruppen AB. Idag är Båstad-Gruppen en av Nordens ledande leverantörer av skydds- och yrkesskor. Bolaget har sitt huvudkontor och centrallager i Ängelholm och har idag ca 50 anställda. Under det senaste räkenskapsåret redovisade bolaget en omsättning om ca 230 Mkr och ett EBITDA-resultat om ca 27 Mkr.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Båstad-Gruppen AB. Det är ett välskött bolag med stor kompetens som är starka i sin nisch. Vi ser fram emot att utveckla detta välskötta och lönsamma bolag tillsammans med ledningen.”, säger Christer Hansson.

”Jag är mycket glad att kunna lämna Båstad-Gruppen vidare till Storskogen. Storskogen är en långsiktig ägare som kommer att utveckla bolaget vidare under många år framöver. ”, säger Thomas Svensk, Säljare av Båstad-Gruppen AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christer Hansson, + 46 (0) 70-598 06 19, Christer@storskogen.com

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 32 fristående företag med en samlad omsättning på drygt 5 miljarder kronor.