Logotype

Storskogen genomför en strukturaffär genom att förvärva tre grossister inom golv och kakel

2018-04-06
Transactions, Trade

Storskogen genomför en strukturaffär genom att förvärva SVEGAB Växjö AB (”SVEGAB”), Fredriksson & Berglund – Golvgrossisten i Skövde AB (”Fredbergs”) och Golv & Bygg i Norrköping (”Golv & Bygg”). Affären är Storskogens andra förvärv under 2018 och blir det sjunde innehavet i Storskogen 3 Invest AB.

Storskogen har under april förvärvat tre grossistföretag inom golv och kakel. Företagen har en stark position inom sin respektive geografi och bearbetar kunder från södra Skåne upp till Mälardalen. Verksamheterna kommer att samordnas efter förvärvet och bilda en enhet. Bolagen har idag ca 40 anställda och redovisar en omsättning om ca 270 Mkr (R12) och ett EBITDA-resultat om ca 25 Mkr.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat SVEGAB, Fredbergs och Golv & Bygg samtidigt. Bolagen är verksamma på tre olika geografier och kompletterar varandra väl. Vi ser fram emot att utveckla dessa välskötta och lönsamma bolag tillsammans med management.”, säger Daniel Kaplan.

”Som företrädare för de tre uppköpta golvgrossistföretagen samt utsedd VD för dem samma så kan jag bara konstatera att vi alla är mycket nöjda med att ha kommit överens med Storskogen som ny ägare till våra företag. En uthållig samt stark part utan exithorisont med ambitionen att stötta och utveckla vår verksamhet är precis det som gör att ett generationsskifte kan bli till något positivt och inte tvärt om. Med vår framtida affärsplan som grundpelare är vi mycket förväntansfulla på vår gemensamma utveckling och helt övertygade om att vi bara sett början på den resa vi tillsammans kommer göra inom svensk golvmarknad.” Säger Per Strömqvist tidigare VD och ägare SVEGAB i Växjö/Malmö AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Daniel Kaplan, + 46 (0) 73 – 920 94 00, Daniel@storskogen.biz

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 21 fristående företag med en samlad omsättning på ca 2,5 miljarder kronor och totalt ca 850 anställda.