Logotype

Introductie Storskogen

Storskogen investeert in bedrijven met de visie om de beste eigenaar te zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen. Storskogen heeft een langetermijnperspectief en heeft dan ook niet de intentie om bedrijven te desinvesteren. De focus ligt op het ondersteunen van de bedrijven om hun volledige potentieel te bereiken.

Storskogen werd in 2012 in Zweden opgericht door ondernemers en voor ondernemers. De totale groep omvat nu ongeveer 115 bedrijven met ongeveer 10.000 medewerkers wereldwijd. Sinds de oprichting zijn 176 overnames gedaan (inclusief add on acquisities) in Scandinavië, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Storskogen is beursgenoteerd aan de NASDAQ Stockholm.

Hieronder kunt u lezen wat onze belangrijkste investeringscriteria zijn en kunt u onze contactgegevens vinden.

Investeringscriteria

  • Bedrijven met een ondernemingswaarde van EUR 10 tot 100 miljoen in een breed scala aan sectoren
  • Bedrijven met een sterke positie in een nichemarkt met stabiele positieve cashflow en een sterk management team
  • EBIT van EUR 2-10 miljoen met een sweet spot rondom EUR 5 miljoen
  • EBIT marges van minimaal 10% met potentie om te groeien

Storskogen is een flexibele en pragmatisch koper. We gaan graag in gesprek met de verkopende partij om tot een optimale dealstructuur voor beide partijen te komen.

Contact

Begin 2022 heeft Storskogen besloten om ook de Benelux te betreden. Op 1 mei is Kirsten Bradley (Kirsten Bradley | LinkedIn) begonnen als Managing Director Benelux voor Storskogen. Storskogen Benelux heeft als doel om een duurzame en succesvolle portefeuille van kleine en middelgrote ondernemingen op te bouwen.

Wij komen graag met u in contact als u in contact staat met eigenaren van voor ons interessante ondernemingen.

Wij zijn altijd op zoek naar mogelijke nieuwe acquisitie mogelijkheden. Heeft u interesse om met ons in gesprek te gaan over een mogelijke verkoop van uw bedrijf? Neem dan contact op met Storskogen Benelux of als u hier uw email adres achter laat, dan nemen wij contact met u op.

Kirsten Bradley

Managing Director

T: +31 (0)6 21 56 52 02

E: kirsten.bradley@storskogen.com