Logotype

Storskogen förvärvar Svenska Tungdykargruppen AB

2020-01-15
Transactions, Services

Storskogen har den 10 januari gått in som majoritetsägare i Svenska Tungdykargruppen AB (”STDG”). STDG är ett dykeri- och sjöentreprenadsföretag med mångårig erfarenhet av alla förekommande dykeri- och vattenrelaterade arbeten. Bolaget har idag dykeri och sjöentreprenader runt om i hela Sverige och utför arbeten som till exempel byggnationer och reparationer av broar, kajer och kraftverk. Tjänster inkluderar även ledningsanläggning, muddring och sanering samt undersökning och besiktning. STDG har idag totalt ca 60 anställda och omsätter ca 170 miljoner kronor.

”Vi är väldigt glada att få Storskogen som ny långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Tillsammans med Storskogen ser vi fram emot att fortsatt kunna växa bolaget och ta till vara på de stora utvecklingsmöjligheter som finns på marknaden.” säger Johan Eriksson, VD och grundare av Svenska Tungdykargruppen AB.

”Vi från Storskogen känner oss väldigt glada att ha förvärvat Svenska Tungdykargruppen. Bolaget har en spännande position på den svenska marknaden för dykeri- och sjöentreprenad och vi ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med ledning och anställda.” säger Peter Ahlgren  Affärsområdeschef inom Tjänster på Storskogen.

STDG kommer att ingå i affärsområdet Tjänster och segmentet Entreprenad och Infrastruktur.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Segmentschef
Niclas Rundlöf, + 46 (0) 73 047 38 26, Niclas@storskogen.com

Affärsområdeschef
Peter Ahlgren, +46 (0) 70 640 25 68, Peter@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 48 affärsenheter med en samlad omsättning på ca 8 miljarder kronor.