Logotype

Storskogen förvärvar Måla i Sverige AB

2020-01-10
Transactions, Services

Storskogen har den 8 januari förvärvat 100 % av aktierna i Måla i Sverige AB (”Måla”) med tillhörande dotterbolag. Måla är en ledande målerikoncern i Sverige och består av nio lönsamma bolag med verksamhet på den svenska marknaden. Bolaget arbetar huvudsakligen med såväl mindre som mellanstora måleriprojekt vid om- och nybyggnationer, service samt fönster- och dekorationsarbeten. Utöver måleri erbjuder bolaget även tjänster inom bland annat takläggning, murning, fasad och tapetsering. Måla har idag totalt ca 350 anställda och koncernen omsätter ca 400 miljoner kronor.

”Vi är mycket glada att kunna presentera denna affär. Målakoncernen består av välskötta bolag med lång historik och med stark lokal position på sina respektive orter. Vi ser fram emot att utveckla dessa välskötta och lönsamma bolag tillsammans med bolagsledningen. Vi hoppas även i framtiden utöka gruppen med fortsatta förvärv av fina måleribolag som kan komplettera nuvarande grupp.” Säger Peter Ahlgren ansvarig för affärsområdet Tjänster.

”Vi är väldigt glada att få Storskogen som ny långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Under storskogens ägo fortsätter vi att driva och bygga våra bolag på befintliga orter och vi ser fram emot att fortsätta expandera gruppen till fler områden och tillsammans bli en ledande aktör i Sverige.” Säger Conny Endrell, VD Siljendahls Måleri och ansvarig för Måla i Sverige.

Måla blir en del av Storskogens affärsområde Tjänster.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Ahlgren, +46 (0) 70 640 25 68, Peter@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 47 affärsenheter med en samlad omsättning på ca 8 miljarder kronor.