Logotype

Storskogen förvärvar Björsons Måleri Eftr. AB

2020-05-05
Transactions, Services

Storskogen har den 4 maj, genom dotterbolaget Måla i Sverige AB, förvärvat 100 % av aktierna i Björsons Måleri Eftr. AB. Björsons Måleri erbjuder ett brett utbud av måleritjänster och innehar en marknadsledande position i Sörmland med verksamhet i Katrineholm, Eskilstuna och Strängnäs med omnejd. Björsons Måleri blir en del av målerikoncernen Måla i Sverige AB som idag består av 12 bolag med en total omsättning på ca 550 miljoner kronor.

”Vi är mycket glada över vårt senaste tillskott av ytterligare ett välskött måleribolag. Björsons Måleri är ett bolag med lång historik och med starkt varumärke i Sörmlandsregionen. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla bolaget tillsammans med bolagsledningen.” Säger Peter Ahlgren ansvarig för affärsområdet Tjänster.

”Vi är glada att få Storskogen som långsiktig och finansiellt stark huvudägare. Vi ser fram emot att fortsätta att driva och bygga bolaget med Storskogen och samarbete med övriga målerier inom koncernen.” Säger Johnny Larsson, VD Björsons Måleri.

Björsons Måleri förvärvas av Måla i Sverige AB som tillhör affärsområdet Tjänster.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Peter Ahlgren, +46 (0) 70 640 25 68, Peter@storskogen.com

Om Storskogen
Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 49 affärsenheter med en samlad omsättning på ca 9 miljarder kronor.